Roar Tripel

Lions Campinia


Wie zijn wij? Lions Club Campinia is een groep van enthousiaste jonge  dertigers die zich inzetten voor de maatschappij waarbij de vriendschap tussen de leden voor een stevige basis zorgt. De opbrengst van het bier gaat integraal naar het goede doel. Zo is het Perinatale Netwerk van Mol één van onze 


ROAR TRIPEL

Is een lekker fris bier van hoge gisting waar kruiden een lekker aroma geven.Beer 4 Nature.


Passie voor bier en passie voor natuur. Alles liefst zo puur mogelijk, zo weinig mogelijk aangetast. Dat willen we met Beer4nature vandaag bereiken en morgen garanderen. Daarom wordt de winst van ons bier gebruikt om natuurgebieden aan te kopen, optimaal te beheren en open te stellen voor het brede publiek. Het is ons engagement om kwaliteitsvol bier te brouwen en een groene geborgenheid te creëren voor mens en dier. Passie voor bier en passie voor natuur, geniet ervan!


Hert


Hert is een blond bier van 7% waar met kruiden gewerkt is. Doordat er op het einde van het kookproces nog drie aromahoppen zijn toegevoegd krijgt u een bier met een subtiel hoppig karakter. 
Huisbrouwerij de Vliet - Vliet Tripel

Tripel

Een origineel blond bier van hoge gisting. Gebrouwen met verschillende moutsoorten. Met toevoeging van kandijsuiker.


Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter. De volmondige smaak en de afdronk vragen naar meer!

Alcoholgehalte 8.5%Vol.

 Winnaar van een gouden medaille op de

World Beer Awards in de categorie Belgian style Tripel


Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd.

Het bier is niet gefilterd en kan helder geschonken worden op een temperatuur van 7°C, op deze temperatuur komen de smaakstoffen het best tot hun recht. Een te lage temperatuur geeft 'koud troebel'.


Meer info

Bovenal is Brouwerij De Schieve een hobbybrouwerij.  Niets moet, alles kan. Inge en Frank brouwen al een 20- jaar, de brouwerij in Olmen bestaan nog maar 8 jaar.  Typisch voor de brouwerij is het oeroude brouwproces waarbij stenen verwarmd worden tot ongeveer 800 graden.  Deze stenen worden tijdens het kookproces bij het bier gegooid om het zo te laten koken.  In de tijd voor de ijzeren potten en pannen, was dit de manier van (bier) koken.  Een houten vat kan je immers niet op een vuur zetten, dus ook toen werden hete rotsblokken in een houten ton gegooid om zo groentenb, vlees en bier aan het koken te brengen.

 

Het bier is een zacht, blond biertje, met rotsblokken gebrouwen.  Toetsen van waanzin, een beetje hysterie, maar vooral veel traditie, ambacht en smaak in het kwadraat.


Meer info

Stanneman refereert naar mijn zoon ‘Stan’.


Na het opstarten van de bierfirma ‘Stanneman’ ging ik op zoek  naar een brouwerij en  kwam terecht bij Pirlot in Zandhoven die het brouwen in grote hoeveelheden op zich nam.


In de zomer van 2016 deed ik mee aan de bierwedstrijd ‘To beer or not to beer’ van Vayamundo. Elk jaar organiseert Vayamundo een bierwedstrijd met als doel de lancering van het beer of happiness en dat op ‘the day of happiness’ op 18 maart.  Dit bier wordt enkel  geschonken in hun hotels in Oostende, Houffalize en Quillan (Frankrijk) waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen.

Door het winnen van deze wedstrijd had ik bevestiging gekregen dat mijn recept op punt stond en was het tijd om dit bier (met enkele kleine aanpassingen) te commercialiseren. Stanneman blond was geboren.


Meer info

“NORMAN” is een donkerblond bier van hoge gisting met 4 moutsoorten en 5 hopsoorten. Deze 5 hopvariëteiten zorgen voor een heerlijk aroma van fruitige hop. De smaak evolueert van zacht zoet met een lichte hopbitter naar een stevige hopbitterheid in de afdronk.

Alcoholgehalte: 7% Vol.

CONTACT

Bezoekerscentrum Grote Netewoud 

Watermolen 8
2450 Meerhout

© Copyright. All Rights Reserved.